Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Live streaming ταινιών του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από το ΤΕΙ Ρεθύμνου
Το επιτυχημένο πρωτοποριακό εγχείρημα του Streaming Project – Ντοκιμαντέρ σε Ταυτόχρονη Ψηφιακή Μετάδοση που εγκαινιάστηκε πριν από δύο χρόνια στο 13ο ΦΝΘ, συνεχίζεται να εφαρμόζεται και φέτος, στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Παπανικολάου.

Με όχημα τις νέες τεχνολογίες, το 15ο ΦΝΘ θα «ταξιδέψει» σε 5 πόλεις της Ελλάδας – Ρέθυμνο  Πάτρα, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, και Ξάνθη – καθώς και στη Λευκωσία της Κύπρου, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, ΤΕΙ Κρήτης και Frederick University). 

Πιο συγκεκριμένα, θα μεταδοθούν ταυτόχρονα σε live streaming οι προβολές του Φεστιβάλ οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Ολύμπιον, από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στη ζώνη των 20.30, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Ρεθύμνου) με τον εξαιρετικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία του έχει αναλάβει την κάλυψη αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος στην πόλη μας με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης. 

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μέρος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μεταξύ 18-22.03.2013 την ίδια στιγμή με το κοινό της Θεσσαλονίκης. Επίσης σε ταυτόχρονη μετάδοση θα γίνουν οι παρουσιάσεις των σκηνοθετών με δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων από το κοινό του Ρεθύμνου στους δημιουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sharethis