Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Οι λίμνες των Περιβολίων.



Είναι δεδομένο ότι κάτω από τις νέες κλιματικές συνθήκες που βιώνουμε, πρέπει να χαιρόμαστε ιδιαίτερα για κάθε περιοχή της πατρίδας μας που αυξάνει το υδατικού της δυναμικό. Για το Ρέθυμνο, μπορούμε να είμαστε ήδη υπερήφανοι για την τεχνητή λίμνη του φράγματος Ποταμών.

Υπάρχουν όμως και άλλες λίμνες, μικρότερες  και λιγότερο γνωστές, που κάνουν την εμφάνιση τους μετά από κάθε νεροποντή, ανατολικά της πόλης μας, οι λίμνες των Περιβολίων.

Για τις λίμνες αυτές δεν μερίμνησε η φύση, αλλά τα χέρια των ανθρώπων. Τα χέρια και τα μυαλά προικισμένων μηχανικών και συνεργείων τεχνιτών, όπως και αυτά ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που κοπίασαν και υπέρβαλλαν εαυτόν, για την δημιουργία αυτών των λιμνών.

Είναι πλέον ο δεύτερος χρόνος που έχουμε την χαρά να κάνουμε aquaplaning (ξενικός όρος: γλιστρώ με το αυτοκίνητο μου σε δρόμο με πολύ νερό) στα Περιβόλια (στο ύψος των ΤΕΙ) και να δοκιμάζουμε πόσο ψηλά και μακριά μπορούμε να στείλουμε το νερό του δρόμου, σημαδεύοντας τους δύσμοιρους περαστικούς που έχουν την τύχη να περνούν από τα σημεία αυτά.

Σε συζητήσεις φιλοσοφικού περιεχομένου, άκουσα ότι η δημιουργία των λιμνών αυτών οφείλεται σε αστοχία υλικού του κατασκευαστή. Λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν σωλήνες αποχέτευσης όμβριων υδάτων μικρής διατομής, αλλά κανείς δεν τολμά να τους αλλάξει.

Ευκαιρία αγαπητοί μου συμπολίτες να δημιουργήσουμε νέες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, στο Ρέθυμνο.
Προτείνω, κάθε φορά που θα βρέχει να καλούμε και να βάζουμε στόχαστρα, τους μηχανικούς, τεχνικούς και πολιτικάντηδες, υπεύθυνους για τις λίμνες των Περβολίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sharethis