Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2011



Σας προσκαλούμε στο φανταστικό πολύχρωμο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, που θα σας κόψει την ανάσα. Χρόνο με το χρόνο γιορτάζουμε το Καρναβάλι μας με ένα ιδιαίτερο τρόπο που λίγες πόλεις στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν. Πάρτι σε όλη την πόλη για τρεις εβδομάδες με μουσική, χορό, θέατρο και παρελάσεις για μικρούς και μεγάλους. Το "Κυνήγι του Θησαυρού» μας είναι ήδη ένας μύθος, το ίδιο και η Μεγάλη Παρέλαση μας με πολλά άρματα και χιλιάδες εκστασιασμένους καρναβαλιστές.

Το χθες και το σήμερα…
Ένας σχεδόν «αιώνας Καρναβάλι» γεμάτος υπέροχες αναμνήσεις μας αποχαιρετά, περνώντας την σκυτάλη σε μια νέα εποχή.
Στην πόλη μας, το όμορφο Αναγεννησιακό Ρέθυμνο, όλα ξεκίνησαν με τα πρώτα στοιχεία χιουμοριστικών εκδηλώσεων, ήδη από το 1914. Απόκριες μιας μικρής τότε κοινωνίας και άλλης εποχής, που έχει αφήσει το νοσταλγικό της άρωμα να πλανάται και να μοσχοβολά ακόμη, με χορούς ρομαντικούς και τους Ρεθεμνιώτες να υποδέχονται με τις δέουσες τιμές την «Αυτού Εξοχότητα Βασιλιά Καρνάβαλο μέσα στην αταξία του ακράτητου γέλιου!»
Το έθιμο της παλιάς αυτής Ρεθεμνιώτικης Αποκριάς του περασμένου αιώνα, το «Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού», γίνεται ευκαιρία, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, να δημιουργηθούν οι «Ομάδες» οι οποίες αργότερα, το 1993, προσκαλούνται από την δημοτική αρχή, πρώτος αρωγός και χρηματοδότης, να αναλάβουν, να στηρίξουν και να δώσουν δημιουργική πνοή στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, ένα Καρναβάλι που, στην αυγή του 21ου αιώνα, έχει καθιερωθεί επάξια ως το «Καρναβάλι της Κρήτης»!
Η σπουδαιότερη παράμετρος αυτού του θεσμού είναι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου κάνουν τη διαφορά κάθε χρονιά! Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που υποστηρίζουν με πάθος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, το ενισχύουν με απροσποίητη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά μέσα από την εθελοντική προσφορά εργασίας τους σε κάθε βήμα του, σε κάθε έκφραση του!
Το Ρέθυμνο, μέσα από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, προβάλλει την ιδιαίτερη ταυτότητα του ανθρώπινου δυναμικού του και αναδεικνύει την μακραίωνη ιστορία του και την πλούσια παράδοσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sharethis