Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ









Στην εποχή της κρίσης, που όλες οι κρατικές δομές καταρρέουν, ο κόσμος έχει ανάγκη από δράσεις και δίκτυα αλληλεγγύης. Δίκτυα όπως το Χωρίς Μεσάζοντες, που εξασφαλίζουν καλής ποιότητας τρόφιμα σε χαμηλές τιμές και παράλληλα, ενισχύουν τους τοπικούς παραγωγούς και μέσα απ’ αυτούς την τοπική οικονομία, τα Κοινωνικά Ιατρεία που περιθάλπουν τους ανασφάλιστους πολίτες, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο κλπ. Τη στιγμή αυτή, το κράτος επιλέγει να επιτεθεί σ’ αυτά τα δίκτυα, όπως έγινε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (διακοπή 6ης διανομής τροφίμων), στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού και στους Γιατρούς του Κόσμου (Αιφνιδιαστικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΦ και της δίωξης ναρκωτικών παρουσία πταισματοδίκη χωρίς αποτέλεσμα φυσικά), στη Λέσχη Αλληλεγγύης Νέου Κόσμου (επιχείρησαν να συλλάβουν μέλη της Λέσχης ενώ συνέλλεγαν τρόφιμα) και τελευταία στην Τούμπα (διακοπή της 16ης διάθεσης προϊόντων). Στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης καταστολής και περιορισμού των δικαιωμάτων, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου – Χωρίς Μεσάζοντες δέχτηκε  οχλήσεις σχετικά με τη δράση του.

Όλες αυτές οι επιθέσεις είναι ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και με βάλλουν προσωπικά  θίγοντας βασικά δημοκρατικά μου δικαιώματα.

ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιλέγω την τροφή μου, διεκδικώντας υψηλή ποιότητα σε προσιτές τιμές

ΔΙΕΚΔΙΚΩ το δικαίωμά μου ως πολίτη στο δημόσιο χώρο και

ΑΠΑΙΤΩ από το Δήμο, να στηρίξει έμπρακτα τις αλληλέγγυες δράσεις παραχωρώντας τους Δημόσιους Χώρους, που είναι απαραίτητοι για τις δραστηριότητες του Δικτύου Αλληλεγγύης Ρεθύμνου – Χωρίς Μεσάζοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sharethis