Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Εγκρίθηκε η μελέτη για το αρχαιολογικό μουσείο του Ρεθύμνου.




Ιδιαίτερα θετική ήταν η έκβαση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η έγκριση της μουσειολογικής μελέτης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου. 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κ. Τζαβάρας, ενημέρωσε για τη θετική αυτή εξέλιξη το Βουλευτή Ρεθύμνου Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Α. Κεφαλογιάννη, που είχε ενδιαφερθεί για την άμεση ένταξη της μουσειολογικής μελέτης στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου. 

Ο Βουλευτής Ρεθύμνου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την έγκριση της μουσειολογικής μελέτης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, που ανοίγει το δρόμο για να αποκτήσει το σημαντικό αυτό έργο δικαίωμα ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα. 

Ο κ. Κεφαλογιάννης σε δήλωση του αναφέρει: «Έγινε ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα, ωστόσο, οφείλουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί και στα επόμενα, έτσι ώστε να αποκτήσει το Ρέθυμνο μια στέγη για την ιστορία και τον πολιτισμό του». Κλείνοντας, τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη χρηματοδότηση και την άμεση υλοποίηση του έργου, στηρίζοντας τις προσπάθειες των πολιτών και των φορέων του τόπου που διεκδικούν την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί στο οικόπεδο δίπλα από το ΚΤΕΛ στον περιφερειακό δρόμο του Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sharethis