Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Καλοκαίρι 2010. Τα νέα από την γαλλική αγορά.

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται αρκετά μακριά μας, οι οργανωτές ταξιδιών (Touroperators) θέλουν να καταγράψουν κρατήσεις, αλλά οι πελάτες παίζουν με το ρολόι στο χέρι και κλείνουν μόνο για την περίοδο του Πάσχα.
Το γραφείο Fram σημείωσε πωλήσεις της τάξης του 48% από τον ένα μήνα στον άλλο, δηλαδή τελευταία στιγμή. Αλλά υπάρχει παντού διαθεσιμότητα. Όσον αφορά το καλοκαίρι προς το παρόν τραβάει η Κέρκυρα. Οι προορισμοί που παίζουν είναι η Ανδαλουσία, η Πορτογαλία, η Τουρκία και η Κροατία. Το Μαρόκο και η Ελλάδα έχουν μείνει πίσω.
Για το Look Voyages οι κρατήσεις άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το Γεννάρη. Οι διακοπές του Πάσχα έχουν καθυστέρηση όπως είχε προβλεφτεί, αναφέρει ο διευθυντής εκμετάλλευσης Michel Quenot.
Για το Royal Tours οι κρατήσεις άρχισαν εδώ και 15 ημέρες υπολογίζει η Genevieve Δημητροπούλου διευθύντρια πωλήσεων του γραφείου αυτού.
Ο γνωστός μας Vacances Heliades που φέτος γιορτάζει τα 35 του χρόνια, έχει ανασχεδιάσει το πρόγραμμα του και έρχεται με ένα υπεραισιόδοξο πλάνο πτήσεων. Η βάση των πακέτων του είναι τα γνωστά clubs σύνολο 24 σε όλη την Ελλάδα, αλλά προσφέρει και 28 ξενοδοχεία Prestige (υψηλών προδιαγραφών). Με αναχωρήσεις από 14 γαλλικές πόλεις και με 7 ελληνικά και ένα κυπριακό αεροδρόμιο. Το πρόγραμμα τονίζει την Χαλκιδική με πτήση της XL Airways. Όσον αφορά την περασμένη σαιζόν, ο τζίρος είχε μείωση 13,7% σε σχέση με το 2008, με 121.000 πελάτες αντί για 143.000.
Τελευταία αναφέρομαι στον μεγαλύτερο γαλλικό Τ.Ο., το Marmara που εδραίωσε την πρώτη του θέση στη γαλλική αγορά με αύξηση 4 μονάδων. Ο ταξιδιωτικός αυτός οργανισμός κατέγραψε 1.068.629 πελάτες με 520.00 τουρίστες που αγόρασαν διακοπές Club και οι υπόλοιποι 240.000 μόνο την πτήση.
Στην Ελλάδα σημείωσε + 3 %. Είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι το Marmara εγκαταλείπει το προφίλ του φτηνού οργανωτή ταξιδιών και μπαίνει στην αγορά με αυτό του κλασικού Touroperator.
Πηγή πληροφοριών το έγκυρο TourMag.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sharethis